به گزارش راهبرد معاصر، در پی شیوع ویروس کرونا و کمبود تجهیزات پزشکی، آمریکا دیگر این اقلام را در اختیار متحدان خود قرار نمی دهد. به گفته تارنمای شبکه خبری سی ان ان، به علت افزایش آمار مرگ و میر ناشی از شیوع ویروس کرونا و کمبود تجهیزات حفاظت فردی در آمریکا، دولت ترامپ دیگر این اقلام را به متحدان خود ارسال نمی کند.
سی ان ان به نقل از یک منبع آگاه در کنگره نوشت که از جمعه گذشته ارسال تجهیزات پزشکی به خارج از این کشور متوقف شده و در عوض درخواست شده تا این لوازم در داخل آمریکا توزیع شود.
دونالد ترامپ گفت : «خودمان کلی نیاز داریم. واضح است که زیاده از حد به خارج نمی فرستیم».
به گزارش سی ان ان، آمریکا از کشورهای دیگر خواسته تا اجناسی از ضدعفونی کننده دست گرفته تا دستگاه تنفس مصنوعی را به این کشور اهدا کرده یا بفروشند. وزارت امور خارجه آمریکا فهرستی از ۲۵ قلم کالا در اختیار دیپلمات های آمریکایی قرار داده تا از کشورهای میزبان سفارتخانه های آمریکا تهیه شود.
کره جنوبی نیز اعلام کرده که ترامپ شخصا از مون جائه این همتای کره ای خود درخواست تجهیزات پزشکی کرده است.
با جهانگیر شدن بیماری کووید ۱۹، نزدیک به ۲۱۷ هزار تن در آمریکا به این بیماری مبتلا شده اند و بیش از ۵ هزار تن جان باخته اند. . نزدیک به ۹ هزار آمریکایی نیز بهبود یافته اند. کارشناسان بر این باورند که با اتخاذ تدابیر سختگیرانه احتمال دارد ظرف ماههای آتی بیش از ۱۰۰ هزار آمریکایی جان خود را بر اثر ابتلا به ویروس کرونا از دست بدهند.
«کالین اسمیت» پزشک بخش مراقبت های فوری بیمارستان المهار (Elmhurts) نیویورک ضمن هشدار در مورد اینکه این بیمارستان با نبود تجهیزات کافی پزشکی و برپا کردن چادر در پیاده رو و همچنین جان باختن ۱۳ نفر ظرف مدت یکروز بوده، به طعنه گفت: «بله! اینجا آمریکاست».
شبکه تلویزیونی سی ان ان روز جمعه گزارش داد: «تنها در یکروز و دریک بیمارستان آمریکا واقع در نیویورک (المهارتس) ۱۳ نفر از مبتلایان به ویروس کرونا جان باختند».
دکتر کالین اسمیت که به طور مخفی اقدام به فیلمبرداری از بیمارستان نموده و آن را به این شبکه خبری ارسال کرده بود، گفت: «حتی برای نگهداری از اجساد جانباختگان ناشی از ویروس کرونا امکانات لازم دراین بیمارستان وجود ندارد و از تریلی یخچال برای این موضوع استفاده شده است»!
این ۱۳نفردر ۲۵ماه مارس ۲۰۲۰ (۶ فروردین ۱۳۹۹ ) دراین بیمارستان جان باخته اند.
وی به سی ان ان گفت: «به عنوان یک پزشک از حمایت و تجهیزات لازم پزشکی برای درمان بیماران دراین بیمارستان برخوردار نیست». «تمامی مقامات آمریکایی از رئیس جمهوری گرفته تا رئیس بیمارستان همگی می گویند همه چیز خوب است اما از منظر ما پزشکان هیچ چیز خوب نیست، بله! اینجا آمریکاست».
«کوری جانسون» (Corey Johnson) سخنگوی شورای شهر نیویورک نیز درباره درماندگی درمانی آمریکا به سی ان ان گفت: «اینجا کشور شماره یک جهان است اما تجهیزات لازم برای مقابله با این اپیدمی وجود ندارد».
دکتر «میشله گانگ» (Michelle Gong) رئیس مراقبت های بحرانی از «مرکز درمانی مانتفیور» نیز درانتقاد از نبود تجهیزات پزشکی در بیمارستان های آمریکا به این شبکه خبری گفت: «می خواهیم هر فردی که وارد بیمارستان می شود، بهبود یابد، اما ناگزیریم به دلیل کمبود تجهیزات، بین بیماران اولویت قائل شویم وبا آنها صحبت هایی که خوشایند ما نیست داشته باشیم».
به گفته فرماندار نیویورک تجهیزات پزشکی تنهاکفاف چند روز بیمارستان ها را می دهد و در صورت توزیع نشدن تجهیزات جدید این موضوع مشکل آفرین خواهد شد.
در حالی که ویروس کرونا به مهمان ناخوانده این روزهای همه کشورها تبدیل شده، مقامات بهداشتی ایالت واشنگتن آمریکا مجبور به مبارزه همزمان در دو جبهه هستند: مهار کرونا و اطمینان از دسترسی بیمارستانها به تجهیزات لازم برای درمان بیماران.
بنا به اعلام مقامات این ایالت تا به امروز دسترسی به تجهیزات ضروری در بیمارستانها به اندازه کافی وجود نداشته است.
دکتر کتی لافی، مسئول بخش بهداشتی واشنگتن در مصاحبه با آسوشیتدپرس از وضعیت نظام سلامت و درمان این ایالت ابراز نارضایتی کرد. بنا به گفته دکتر لافی، با افزایش تعداد مراجعان با علائم تنفسی به بیمارستانهای این ایالت، امکانات آنها برای پاسخگویی مناسب به بیماران ناکافی است.
همچنین بنا به اعلام مسئولان بخش سلامت ایالت واشنگتن، دولت فدرال هزاران دستگاه تنفسی، دستکش و تجهیزات دیگر را برای بیمارستانهای این ایالت ارسال کرده، اما ناکافی است.
واشنگتن با بیشترین تعداد مبتلایان به ویروس کووید-۱۹ در میان ایالتهای آمریکا پیشتاز است. در ایالت آیداهو با ثبت اولین مورد ابتلا به کرونا، از سوی فرماندار آن وضعیت اضطراری اعلام شد.
از سوی دیگر مقامات بهداشتی واشنگتن از کمبود کیت تشخیصی بیماری کرونا شاکی هستند. در این ایالت تاکنون نزدیک به ۶۵ هزار نفر آزمایش تشخیصی ابتلا به کرونا را داده اند.
با افزایش شمار مبتلایان به ویروس کرونا، دونالد ترامپ، رئیس جمهور آمریکا در روزهای گذشته وضعیت فوق العاده در این کشور اعلام کرد. رئیس جمهور آمریکا با اعلام حالت فوق العاده در آمریکا از اختصاص ۵۰ میلیارد دلار برای مقابله با شیوع بیشتر کرونا در آمریکا خبر داد. او از بیمارستانها خواست برنامههای آمادگی اضطراری خود را فعال کنند.
رئیس جمهوری آمریکا که وعده داده بود شرکتهای خودروسازی به زودی دستگاههای تنفس مصنوعی را تولید خواهند کرد، اکنون از عدم انجام تعهدات جنرال موتورز گلایه دارد.
دونالد ترامپ که این روزها به شدت درگیر ضعف سیستم بهداشتی-درمانی، اقتصاد و حتی سیستم اطلاعاتی خود در ارزیابی به موقع و درست پیامدهای ویروس جدید کرونا است، وعده داده بود شرکتهای خودروسازی بزرگ تجهیزات مورد نیاز بیمارستانها به ویژه دستگاه ونتیلاتور را تولید خواهند کرد.
این در حالی است که فرمانداران و شهرداران برخی ایالتها همچون نیویورک بارها گفته بودند که هیچ شرکتی تا کنون به این کار اقدام نکرده و دولت ترامپ باید از قانون تولیدات دفاعی در این زمینه استفاده کند. به موجب این قانون، شرکتها باید خط تولید خود را به تجهیزاتی که کشور به آن نیاز دارد، اختصاص دهند.
حال پس از اینکه آمریکا رتبه نخست ابتلا به ویروس جدید کرونا را کسب کرده و حتی از چین هم بالاتر رفته است، رئیس جمهوری آمریکا اعتراف کرد که شرکت جنرال موتورز، یکی از غولهای خودروسازی آمریکا، به وعده خود عمل نکرده است.
ترامپ نوشت: «طبق معمول به نظر نمیرسد با این «جنرال موتورز» هرگز به نتیجهای رسید. آنها گفتند ۴۰ هزار ونتیلاتور، بسیار بیشتر از مورد نیازمان در زمان بسیار کمی تحویل خواهند داد». «اکنون آنها می گویند تنها ۶ هزار دستگاه را در اواخر آوریل آماده میکنند و دلار بیشتری می خواهند. همیشه با «ماری بی» آشفتگی خواهید داشت. قانون تولید دفاعی را فعال کنید». «جنرال موتورز باید به سرعت کارخانه خود را که در اوهایو به طور احمقانهای بسته شده است یا دیگر کارخانهها را بازکنند و ساخت ونتیلاتور را همین الان آغاز کنند».
وی که برخی از کلمات این نوشتار را با حروف درشت و به معنای تاکید ناشی از عصبانیت نوشته بود، ادامه داد: «شرکت فورد به سمت ساخت دستگاه ونتیلاتور می رود. سریع!!!»
رئیس جمهوری آمریکا در ادامه این یادداشت مدعی شد: «ما برای خرید تعداد زیادی از این دستگاهها به برخی شرکتهای شگفت انگیز پول پرداخت کردهایم. نام و تعداد این شرکتها متعاقبا اعلام می شود».
ترامپ همچنین مدعی شده است هزاران دستگاه ونتیلاتوری که دولت فدرال در اختیار نیویورک قرار داده بود، در انبارها یافت شد و از فرماندار این ایالت خواسته است همین الان آن ها را توزیع کند.
با این حال ترامپ از گزارش روزنامه نیویورک تایمز که به برخی مشکلات بیمارستانهای آمریکا در مواجهه با این ویروس پرداخته بود هم واکنش نشان داد و گفت: «آیا کسی به این روزنامه جعلی نیویورک تایمز توضیح خواهد داد که ( همه اخبار مناسب چاپ نیستند) که دموکراتها همیشه کار را برای مواضع این دولت غیرممکن میسازند».
وی که نگران هشت ماه باقی مانده دوره ریاست جمهوری خود است و می خواهد در این مدت، مهرههای خود را به ویژه در دادگاهها منصوب سازد، ادامه داد: «تاخیر «حداکثری» آنها حتی برای بهترین نامزدهای معرفی شده اعم از قضات، زمان اندک را از بین می برد».
به گزارش خبرگزاری بلومبرگ، بیمارستانهای آمریکا کارمندان بخش درمانی را تهدید میکنند در صورتی که شرایط کاری خود در دوره شیوع همه گیری ویروس کرونا را اعلام کنند اخراج خواهند شد و در چند مورد نیز این اتفاق افتاده است.
«مینگ لین» پزشک اتاق اورژانس در ایالت واشنگتن گفت که به وی اعلام شده از کار اخراج شده است چون مصاحبهای با یک روزنامه درباره پست فیسبوکی خود انجام داده که طی آن درباره ناکافی بودن تجهیزات حفاظتی و انجام تست صحبت کرده بود.
در شیکاگو نیز یک پرستار به دلیل ایمیل کردن این موضوع به همکاران خود که می خواهد ماسک حفاظتی بیشتری سر کار استفاده کند از کار اخراج شده است.
در نیویورک سیستم درمانی این ایالت به کارمندان هشدار داده در صورتی که بدون مجوز به مصاحبه بپردازند از کار اخراج خواهند شد.
«راث شوبرت» سخگوی اتحادیه پرستاران ایالت واشنگتن میگوید: «بیمارستانها در حال بستن دهان پرستاران و دیگر کارمندان بخش درمانی هستند تا بتوانند وجهه خود را حفظ کنند. این ظالمانه است».
روز گذشته نیز پرستار یکی از بیمارستانهای شهر شیکاگو در ایالت ایلینویز آمریکا از عدم اجازه استفاده از ماسک در بخش مراقبتهای ویژه و بخشهای نگهداری از بیماران کرونایی در بیمارستان این شهر خبر داد.
وی در فیلمی ویدئویی میگوید با توجه به کمبود ماسک و عدم تامین آن برای پرستاران این بیمارستان، اقدام به تهیه ماسک N95 کرده و به سر کار آمده است اما مدیرش به وی میگوید که اجازه استفاده از ماسک را ندارد و وی به دلیل نگرانی از سلامتی خود مجبور به ترک کار میشود.
عاقبت دنیا در دوره پساکرونا اندیشمندان و تحلیلگران را به فکر برده است که چه خواهد شد؟ برخی ناظران معتقدند، که جهان به کلی شکل امروزی را از دست خواهد داد، نوع حاکمیت ها در معرض خطر و جهان دیگر به شکل کنونی نخواهد بود. برخی می گویند آخرالزمان نزدیک است و در انتظار منجی به سر می برند برخی می گویند حاکمیت ها در خطر است، با اینحال غرب تا کنون عاجز از کنترل این بیماری بوده است، اروپا و آمریکا از وضعیت بهداشت و سلامت رضایت خاطری ندارند و عجیب آنکه از غرب تا شرق درباره کرونا لاپوشانی می شود. وقتی ترامپ می گوید تنها دو هفته امریکا تعطیل است یعنی زنگ خطر اقتصاد جهان، که ارزش آن بیشتر از جان انسان هاست، وقتی رهبران اروپا به جان هم می افتند و یکدیگر را متهم می کنند یعنی آن زنگ به صدا درآمده ، یا وقتی که ترکیه در سکوت محض است و عربستان خاموش! چه پیامی را می رساند؟ حتی آمریکای به ظاهر مهد دموکراسی، دروغ پراکنی میکند، مرزهای خود را به روی اروپا میبندد! پاسخ شاید این باشد که غرب و قدرت های نفتی نمی خواهند تجربه جنگ جهانی دوم و جنگ سرد را تجربه کنند، زمانی که سیب زمینی پخته حکم استیک فعلی را داشت! اقتصاد را در یابید، چرخه مرگ و حیات به کار خود ادامه می دهد، زاد و ولد شکل می گیرد و جهان به مرحله نهایی می رسد! شاید هم آخرالزمان است و نظریه علمی پایان تاریخ است!
کرونا دو سر دارد یا افول هژمون آمریکا، یا حتی شاید قدرت گرفتن مجدد ایالات متحده؛ ترامپ پیروان اوانجلیستی هم دارد که او را ناجی جهان می دانند! البته که قرائن از افول جدی آمریکا در پساکرونا خبر میدهد. آمریکایی که در تهیه اقلام اولیه پزشکی نیز ناتوان است. کسی چه می داند؟ آینده نامعلومی در انتظار جهان است!
کلهم راع و کلم مسئول عن رعیته
ما از مرگ ادم ها خوشحال نمیشیم بلکه از بی عرضگی مردان سیاسی اونها تعجب می کنیم. صحبت سر رجال سیاسیه نه مرگ و میر مردم.
خدا رو شکر کرونا خیلی حقایق رو اشکار کرد مثلا همین سرقت ماسک توسط کشورها که واقعا سقوطه سقوط !
من دیگه حرفی ندارم !!!
عرضه تهیه ماسک و دستگاه اکسیزن رو نداری؟
یا میخوای خرج نکنی؟
ببین ابر قدرت دنیا کارش به کجا رسیده؟!!!